maandag 28 september 2009

weekend

Zaterdag naar de Nationale ADHD lotgenoten contactdag geweest in Blijdorp.
Het was een geweldige dag, even 2 plaatjes van de kids

Zondag eerst naar de kerk geweest, ik had "Parel" dienst, heerlijk op de baby/peuters tot 3 jaar gepast. Het was erg gezellig met de kleintjes.
's Middags de tuin geveegd, na 3 zaterdagen hard werken hebben we een balzaal in de achtertuin. Ik zal er deze week eens een foto van maken, het is echt een heerlijk speelplein geworden voor de oppaspeuters (en natuurlijk ook voor onze eigen jongens)

En ons planbord helemaal ingevuld, een hele klus, maar dit is wel de manier om overzicht te houden in ons chaotische leven.


Vandaag onze eerst oppasdag op onze nieuwe oppasbaby. Het is zo'n heerlijk jongetje, zo tevreden en vrolijk, hij was 8,5 uur hier en heeft in totaal 1 minuut gehuild!

donderdag 24 september 2009

blok 53, het wachtkamer blok


Gistermiddag met nathan naar Amsterdam geweest voor dyslexie onderzoek, heel gezellig samen met de trein naar Amsterdam. De onderzoeken duurde 2,5 uur en ik zat die tijd in de wachtruimte. Gelukkig had ik mijn quiltwerkjes bij me en heb ik wat stukjes vastgezet aan de kauwgomballenboom en ik heb blok 53 het middedeel gemaakt. Vanmiddag met nathan naar Utrecht voor een IQ onderzoek (hoort bij het dyslexie onderzoek) en ook dat duurde 2,5 uur, dus weer tijd om verder te gaan. Ik heb blok 53 af (en de glossy MAMA die ik van mijn moeder kreeg uit)

maandag 21 september 2009

nearly insane 21


Blok 21 is ook klaar, ergens voor de zomervakantie heb ik deze afgemaakt, maar het was even zoek geraakt. Gelukkig vond ik vanmorgen het blok weer terug en zo staat het totaal van de gemaakt blokken nu op 16
Ik heb ook blok 53 helemaal voorbereid, getekend op theezakjes papier (ik werk met de paperpiecing methode) en alle stukjes al geknipt. Alles zit bij elkaar in een zakje zodat ik het makkelijk even kan pakken om aan te werken.

zaterdag 19 september 2009

15 jaar geleden

En zo zagen wij er 15 jaar geleden uit, toen was het ook erg mooi weer.

vrijdag 18 september 2009

schatkist

Mijn kist met lapjes voor de NI is helemaal opgeruimd en uitgezocht. Een paar lapjes eruit die toch wat te bruin waren en wat lapjes eruit die beter bij de kauwgomballenbomen passen omdat er wat blauw, groen of roze inzit.
Dus ook weer een aanvulling voor de lapjesdoos van de bomen.
Hier een foto van mijn schatkist en een detail van de oranjestapel, mooi he!

back on track

En weer wat gedaan, deze keer blok 30 van mijn nearly insane afgemaakt en mijn tassen uitgezocht, ik neem mijn werkjes overal mee naar toe dus heb daar een handige tas voor, maar ik heb ook nog een bak met de voorraad lapjes voor de NI en een keer een andere tas gebruikt, dus overal lapjes en spullen en niets meer te vinden. De tas is nu weer netjes en overzichtelijk en zo dadelijk ga ik de bak halen en de lapjes uitzoeken en sorteren. Lapjes sorteren vind ik zo'n heerlijk klusje.
Hier is blok 30

donderdag 17 september 2009

kauwgomballenboom nr 2

Maandenlang was er vrijwel geen tijd om te quilten en borduren. Nu er weer tijd voor gemaakt en het 2e kauwgomballenbomenblok klaar gemaakt om te appliceren.Ik kreeg de tip om de losse delen vast te zetten met de microstitch dat scheelt veel tijd in vergelijking met rijgen en is veel handiger dan spelden. Zo raak ik geen stukjes kwijt en kan ik mijn werk de komende week overal mee naar toe nemen. Nathan heeft komende week een dyslectie onderzoek waar ik 2 uur moet wachten en de dag erna een iq test en ook daar moet ik 2 uur wachten, dus ik hoop volgende week lekker op te schieten.